onsdag 23 april 2008

Skott-träning & plats

Hej!

Ibland löser sig saker till det bästa, mer eller mindre av sig självt...

Efter att ha gnällt om obefintlig skott-träning, meddelar Emma mej på jobbet att det skjuts varje söndag kväll på klubben. Vi delar området med Tjörns Jaktvårdskrets, och dom har jägarexamen under april och maj månad tydligen. Kanon!

Bokade såklart detta i almanackan och på söndagkvällen anlände jag och Anna mitt i skjutandet. Dom hade redan börjat. Så dom första skotten kom redan när hundarna satt i bilarna (precis som du föreslog, Linda!)... Sen tog vi ut dom och ner på ängen. Där lade vi en plats i skjutandet.

Vi fick lite oplanerad störning av ett gäng rådjur som sprang längs skogskanten, men efter lite diskussion gällande detta låg båda hundarna som ljus. Skjutandet hade vi nog glömt allihopa, trots att dom sköt lerduvor så det dånade.
Därefter kommenderade vi varandra ett lägreprogram i skjutandet, vilket gick kanonbra också. Nöjda med träningen tog vi en reka-runda kring berget söderöver på klubben och hamnade halvvägs till Golfklubben, men med lite tur och vindkraftverket, hittade vi tillbaka innan det blev mörkt.

Idag styrde kosan vi kosan till Kungälvs BK igen, tillsammans med Anna & Frank och Yvonne & Vilja. Snacka om att vi blev bjudna på rena rama lyx-träningen...
Efter en stund kommer de som är ansvariga för träningen (dom har ett system med rullande ansvar bland tävlingsekipagen), och frågar vilka som vill ha plats med skott!
Jag viftar ivrigt med armen och vips så lägger vi plats! Med skott! Och Narni skiter ju såklart i både skott och främmande hundar och ligger och kikar på en häst istället på en äng en bit bort.
Och efter platsen kommer då nästa fråga - Är det någon som vill ha budföring med skott!? Upp med armen och vifta igen!
Mottagaren var kanonproffsig och vi fick ett tävlingsmässigt upplägg fast med belöning på 3:e skicket. Helt underbart!
Lite blandad träning efter det, och sen blev vi sittande på gräset (!!! utan lera, och med bara byxor rätt i gräset, vilken härlig känsla!!!) och pratade strunt en stund innan vi nöjda och glada körde hem igen. Mmmmm... Vilken träning!

Nu skall jag vända tvätten några vändor och sen är det natti-natti!

Hejsvejs // Carina & Narni

3 kommentarer:

Yvonne o Vilja sa...

Ja så härligt det var!!!
Tack för tipsen! Nu ska vi träna apport 50 ggr... ;)

Ses! KRAM

Alpha sa...

gött med lite flyt i bland eller vad säger du carina??? det är ju inte alltid livet bjuder på utmaningar!

Linda sa...

Vad skönt att det gick bra *ler* Hade ju kunnat bli jobbigt att åka västerut annars

Kram