söndag 27 april 2008

Söndag

Hej hej!

Idag regnar det ute, efter över en veckas strålande sol. Så lite regn kan man ju inte gnälla över... Och rätt skönt att slippa gå ut faktiskt. Har kört dammsugare istället och städat lite. Det märks på folks bloggande att det har varit fint väder, och det är helt rätt - bättre ut och träna hund istället för att sitta framför datorn och mögla ;-))

Snart är det läger-dax, närmare bestämt torsdag kväll, då åker vi till Lane Loge och skall träna hund i tre dagar. Underbart. Hoppas på bra väder! Och inte en dator i sikte. Underbart.

Har lyckats komma med på två lägre tävlingar om ca två veckor, så nu får vi lägga manken till och slipa på lite detaljer... Just nu är det väl mest mina nerver som är problemet, och det märks direkt när vi får kommendering av främmande person, då blir jag nervös och Narni frustrerad och så kommer det lite gläfs och morr plus att hon växlar i position och plogar lite.

Igår kommenderade Bosse oss, och träningskompisarna stod och agerade domarlag och allmän publik. Nerverna visade sig såklart hos mej, och första minuten fick jag stötta Narni med lite hjälper för att hålla ihop, men sen landade hon helt okej. Precis det jag behövde!
Det blev en väldans bra tävlingsträning helt enkelt!

Anna hade lagt ett ca 400m långt spår till oss i relativt okänd terräng, och Narni spårade så herrans fint så jag blev nästan religiös. Det vi måste jobba på är hennes kontroller vid påsläppet, där hon måste göra ett par avstick för att kontrollera bredden på spåret.
Det roliga med Narni är att hon blir så herrans glad för grejjerna i spåret och går verkligen igång på leken vid varje stopp.

Efter dessa två lägretävlingarna blir det uppehåll i brukstävlandet, vare sig vi blir uppflyttade eller inte... Det finns inga fler i vettig närhet förrän till hösten, så då får vi sadla om till lydnadsklass 3 och damma av momenten där lite... Det är väl mest vittringsapporteringen, fjärren och rutan som behövs nötas lite.
Samtidigt som vi får lite tid att fila på uppletande och framåtsändande... Det har väl inte blivit så mycket sån träning det senaste...

Nix pix. Nu har Emma och kompisen snart tjötat hål i huvet på mig om att få ha datorn, så det är väl bara att ge upp!

Hejsvejs // Carina

2 kommentarer:

Anonym sa...

säg til om du behöver mer kommenderingen eller något annst o tack själv för hjälpen med apporten känner mej mer motiversd när man kan få lite hjälp ja föresten tack alliohopa runt hoppet det är precis sont som man saknar när man tränar så mycket ensam hoppas på mer sånt fram till den lokala lanskampen mot norge i oktober

Yvonne o Vilja sa...

Ja, det är himla bra med sån träning! Bra att hon landade i fria följet och kul att hon spårade så himla bra!
Det blev ju bra idag med... Lerduveskytte var kanon! :)

Ser fram emot lägret!
Ses i veckan!
Kram