torsdag 7 augusti 2008

Moln = Lung och ro

Antagligen är jag ensam om att känna mej rätt tillfreds med att det kommer lite moln på himlen och temperaturen är blyga 19-20 grader... Man kan ta det lugnt och behöver inte stressa iväg med båtar eller till stranden...

Anders kom hem med färjan på tisdagkvällen, och jag hade förberett och packat husvagnen, så det var bara att sätta sig i bilen och köra iväg. Vi körde till Apelviken, ett säkert kort i alla väder. Den uppvärmda poolen på 26 grader går bra att bada och hoppa i, även om man kanske hoppar över solandet :-)) Kanske måste vi åka hem redan på söndag och jobba igen... Det blir en tetig semester i år, helt klart... Hoppas vi kan ta igen det i vinter kanske... Skidor eller utomlands, vem vet...

I natt har det varit ett rejält oväder och vi fick sätta upp lite extra vindsäkringar på tältet. Det regnade som spön i backen och blåste så det ruskade i vagnen. Väldigt mysigt! Vi hade med oss Dead mans chest som vi kikade på med lite biosnacks i husvagnen.

Idag har vi besökt Varbergs fästning och Bockstensmannen. Emma och Anton dök in i den lilla hantverksboden och sen höll vi på att inte komma därifrån. Dom fick sy varsin liten skinnpåse, prägla egna medeltida mynt, och göra egna halsband och diverse med målade pärlor. Anton fick verkligen smak på myntpräglingen och har plockat fram sin plånbok och tänker lägga hela sparpengen på dessa mynt. Förhandlingar pågår om vi skall cykla till fästningen igen i morrn och prägla mynt så det stänker... Vi får väl se!

Det märks att Narni är sig själv igen! Busrace när man har bajjat, längst ut i kopplet om man får lov, upp med svansen och lite tuff när vi möter hundar (om hon får lov), hämtar diverse prylar och vill busa med, rapp och pigg när vi tränar fritt följ, går in operant och sätter sig fot för att få en godis både på mej och på ungarna (vilket inte lönar sig så värst), har börjat att äta sin mat igen, och att det brakar förbi tåg när vi tar morgonpromenaden runt Apelviken bryr hon sig inte ett skvatt om! Så härligt!
I morrn skall jag försöka ta mej till Varbergs BK igen och träna en stund, vi får väl se om det blir så.

Nä. Nu skall jag fixa lite käk.

Hejsvejs // Carina & Narni mfl

10 kommentarer:

Anna Sundalen sa...

Trevligt med en liten uppdatering så man vet att allt är väl.

Kan inte annat än att hålla med. Visst är det trevligt med sol och värme men det blir sannerligen inte mycket vettigt gjort.

Tänkte åka och träna enligt plan på söndag, hör av dig om du är hemma och träningssugen.

Semestra lugnt så länge.

Anonym sa...

Jag håller med.. lite moln och svalare gör inget.. bara regnet håller sig borta. Igår gick vi i slottskogen och vi är glada att det inte var varmare.. :-)

Förstår att Anton gillade att prägla mynt.. vem hade inte velat tillverka egna pengar. :-)

Ha det så bra och kramar till er alla!!

Hör av dig när du kommer hem så vi kan träffas och prata lite.

Anonym sa...

Håller helt med Ulle vem vill inte kunna tillverka egna pengar....

Gott för er att ni kom iväg en sväng.
Och ja jag var på Sunne BK en kväll
hehe

Ha det skönt

Anonym sa...

Så underbart att Narnia är sig själv igen. Vissa saker märker man inte ens att man saknar förrens de gör de igen. Visst är det underbart med FRISKA hundar.
Sköt om och hoppas att semestern blev lyckad för alla!!
Kramar Åsa & Ganto

Anonym sa...

Oh nej, här är en till som avgudar vädret då det är lätta bulliga moln på himlen och lagom svalt utomhus. Aaah, precis så har det varit idag. :-) Då kan vi vara ute massor utan att ta hänsyn till Tarass ögon. :-)

Låter störtmysigt med husvagnstripp - och att åka iväg sådär. Måste införskaffa en i framtiden - måste! :-) Tycker det lät väldigt roligt det där med mynten och pysslet som barnen sysselsatte sig med. Häftigt! Kan vi få bildbevis? ;-)

Jag är så glad för er skull, att Narni verkar vara tillbaka i egen hög person! :-)

Kramar från oss!

Anonym sa...

härligt att någon får komma iväg på semester här ligger vi dåliga igen men hoppas få till träningar måndag o onsdag kväll
kläm
bosse

Yvonne o Vilja sa...

Tack för lekstunden idag! Alltid lika trevligt att prata.. (och Vilja tyckte det var skoj att leka) får se när jag tar itu med mina måsten...:) kan bli nääääär som helst, hehe
Ses ons! Nattinatti

Anonym sa...

Tack för dina uppmuntrande ord i min blogg

Kerstin och Gouda sa...

Hej! Ska ni åka på SM i Västerås?
Vi åker i morgon, det blir min semester i år.
Ha de så bra.

Yvonne o Vilja sa...

Ja, elle rhur... :)
Ska bli såååå roligt!

Ja, fy.. det kan gå fort... Hur skulle man kunna träna hund i rullstol? Det går väl iofs men hua vad jobbigt...

Hörs på fre! Krams