onsdag 27 augusti 2008

Skogen

Hej hej!

Tänkte blogga lite träningssnack, om nu nån orkar läsa sånt... I vilket fall är det skitkul att själv gå tillbaka ett år i bloggen och läsa vad man tränade för ett år sen, och hoppsan så långt man faktiskt kommit på ett år!

Igår var det träning på klubben och vi fick finfin skottträning med passivitet och mys.
Ingen mer som ville lägga plats så det sket vi i. Behöver ju börja träna med dold förare + skott, ju! Men då behöver man ju nästan ha nån hund till, annars blir det lite tetigt. Eller så är det jag som är överdrivet försiktig nu igen :-))

Spårrekandet pågår för fullt på klubben, och igår var jag och Andreas och kikade på alla påsläppen för att få koll på läget och koll på tidsplaneringen. Skönt att vi har koll på det. Nu återstår reservspåret att sätta ut och jag och Yvonne (som skall va spårläggare) skall gå ut och mäta ut det nästa vecka.
Jag skall vara "spåransvarig" vid påsläppen, mottagare på budföringen och sen skrivare på plan. Kul! Som det ser ut nu har vi 6 anmälda till 5 spår, men det brukar alltid vara nån som faller ifrån. Tror att folk har fördomar om Tjörns dåliga marker, vilket inte är riktigt rättvist. Jag har gått betydligt sämre spår på andra klubbar..

Erica som var ute och jobbade med två andra spår, hade lagt ett av spåren till Narni, för att kolla av hur det blev, och det gick väldigt bra! Otrolig skillnad mot förra längre spåret vi gick! Hon gick av vid ett tillfälle, mellan pinne 3 och 4, vi snurrade runt en stund och velade men sen fick vi med Ericas hjälp lite styr på det hela igen. Hon var väldigt trött just då, och jag skulle nog ha pausat vid 3:e pinnen och låtit henne pusta ut. Det brukar jag göra, men det var på väg att skymma och jag gillar inte skogen i mörkret... Hu....
Hon är annars väldigt rolig i spåret, Narni. Hon blir så glad för föremålen, galopperar in med dom och så har vi lite katt och råttalek med pinnarna eller vad det nu är och hon leker lika glatt varje gång.
Men oj vad fästingar det var där. Nu är det nog inga kvar för vi fick nog alla med oss hem... Plockade en hel hög i pälsen som kröp och så två som satte sig, och så en på mej själv (!) idag... Bläk för dessa urbota dumma parasitskrällen.

Annars tränar vi lite blandad kompott lydnad och bruks.
I brukset filar vi på skallet och tungapporteringen. Krypet behöver lite befästning i regnet, men annars börjar det kännas bra. Framåtsändandet och uppletandet är väl dom momenten vi har sämst koll på... Plus "uppletande av spår" där Narni går bakspår 50% av gångerna... Poletten framspår=belöning har helt enkelt inte trillat ner ännu riktigt. Det är väl bara att nöta på med små korta upptag tills hon fattar.

I lydnaden har vi börjat smyga lite på apportering med dirigering, och ibland går det riktigt bra! Rätt långt kvar till befäst moment, men ändå en början.
Vittringen som har varit lite lurig med att hon lyft alla pinnar har vi lyckats få till kanonbra med klickers och lite annat smått och gott och nu är det sällan som hon lyfter fel pinne.
Rutan har hon nyligen fått lite ideér med att göra en svängom alldeles innan rutan, ser väldigt roligt ut, men blir nog inte så snyggt i protokollet, så vi har tränat lite mer target tills det försvann igen. Kul med en hund som lägger till egna moment!
Fjärren har oxå börjat landa, behöver lite mängdträning med folk bakom bara, då blir hon lite störd och drar sig framåt mot mej. Det verkar som om det bästa är godis i burk bakom, och sedan ställa burken mellan fötterna på "tävlingsledarn".
Platsen och sittandet behöver ju alltid mängdtränas... Speciellt på andra klubbar... Får nog ta lite rundor framöver!

Annars så behöver vi börja springa eller cykla för att få lite kondis inför kommande tävlingar, ett nödvändigt ont, och oj så svårt att få tummen ur :-))

Nä, tebax till sysslorna!

Hejsvejs // Carina & Narni

3 kommentarer:

Anna Sundalen sa...

Klart att man orkar läsa träningssnack, det är väl aldrig fel. Och jag håller med er ni har verkligen kommit en bra bit på framåt. Stod och kikade på er häromdagen och noterade att de där detaljerna som varit småproblematiska tidigare har börjat falla på plats. Hon ser dessutom mycket jämnare ut och inte så "flackig" som hon har kunnat vara tidigare.

Ni är nog snart ett mycket snyggt elitekipage.

Kram

Anonym sa...

Hej!

Jo, det var jättekul att åka på SM, men nästa år blir det nog inget. Det är såå långt även för en norrlänning;) Kul att du håller i gång. Tino & jag tränar på. Tyvärr är det så svårt att komma med på några elitspårtävlingar. Det är så typiskt. Tino känns så bra nu.

Hare så gott

//Annica med flock

Anonym sa...

Hej på Er. Jag tycker också att träningssnack är helt ok. För det är såå roligt, precis som du säger att gå tillbaka och titta vad men har gjort. Låter som att det inte dröjer länge förrens ni är ute och slåss på elit-banorna. Sköt om er.
Kramar från Åsa & Ganto m.flock