måndag 1 september 2008

Hafsten och sånt

Hej hej!

Idag är Anton hemma med en begynnande förkylning, ont i halsen och i huvudet. Eftersom han är lite ledsen är det bara att stanna hemma...

I helgen har vi varit med fam Nordevik på Hafsten och haft det bra. Det blev en liten säsongsavslutning på campingutflykterna för i år. Lite vemodigt att det redan är slut på sommaren, hur fort gick det inte? Men men, det kommer en ny säsong nästa år att se fram emot!
Anton hade en kompis med sig och ungarna hade bestämt sig för att tälta. På fredagen skulle killarna ha tältet och på lördagen tjejjerna.
Vi vuxna fnissade och trodde inte så mycket på att dom skulle våga stanna i tältet när det blev mörkt, speciellt med tanke på att spökhistorierna började dugga tätt redan innan vi lämnat Tjörn i bilen... Killarna var modigast och sov faktiskt i tältet till klockan 04:00 då dom låg ute och gapskrattade så att halva campingen vaknade. Tre gånger fick jag säga till dom och sista gången riktigt på skarpen. Då somnade dom om och sov till halv nio, lite mer mänsklig tid att gå upp.
På fredagen åt vi kanongoa burkräftor så att dom nästan kom ut genom öronen, och vissa av oss blev väldigt påverkade av kräftorna... Hm... konsigt fenomen :-)).


Hm..... Har vi glömt att ta fram nåt tro....


Campingen har både vanlig sandstrand och en vattenrutchbana, vilket inte på något sätt undgick barnen. Så på lördagen löste vi eftermiddagsband i Sky-Fall och barnen åkte vattenrutschkana tills dom skakade allihop. Fick gå upp och värma sig i husvagnarna och sen var dom nere igen och åkte tills dom stängde.
Söndagen packade vi ihop tält och vagnar men lät grejjerna stå kvar och körde till Lysekils BK och tränade. Det gick väl sådär för mej och Narni, hon var lite väl taggad och när vi kommer i otakt då så går hon och gruffar... Efter mer eller mindre matvägran i vanlig ordning (även fast vi körde lite konkurrens med Thea och Astor), så fick hon köttfärs på lördagkvällen, och det räckte tydligen till att gå i spinn... Tänk vad lite näring kan göra :-))

Efter Lysekil åkte vi tillbaka och kopplade vagnarna och körde hem. Vi tömde vår husvagn helt och hållet vilket resulterade i ett berg med tvätt och prylar... lite spännande eftersom vi egentligen får packa bara 30kilo med "våra körkort"... Bilen får alltså dra våran vagn + 30 kilo till... Men om man skulle se hur mycket vi packade ur vagnen så skulle vi fixat max en liten pyttevagn... Idiotiska regler när dom är omöjliga att efterleva, visserligen sägs det att dom skall skriva om, men än så länge får man ju försöka anpassa sig... Vi fick ju köpa bil efter husvagnen förra året, eftersom vi bytte upp oss i vagnstorlek. Lite tetigt att identiskt lika bilar till synes iallafall, inte får dra samma husvagn...
Anders säger att om vi nu blir stannade och vägda så kan vi ju alltid packa ur vagnen, ringa efter en taxi, packa taxin full med våra grejjer och köra vidare, dock lite fattigare.
Har man för tung vagn från början så får man ju inte köra vidare efter en sån kontroll...
Och E-kort... njä, det känns inge vidare inspirerande. Då får vi ju ta det båda två, dyrt som attans och bökigt.. hoppas dom skriver om reglerna innan vi måste byta bil igen...
Nu skall jag serva Anton med lite frukost!
Hejsvejs // Carina

4 kommentarer:

Anna Sundalen sa...

Låter som om ni har haft en riktigt trevlig helg i solen. Får nog börja kika på det där med husvagn. Fast steg nummer ett är väl i så fall att skaffa en bil med dragkrok...

Kram

Anonym sa...

Jag tänkte på de identiska bilarna som inte får dra lika?? Hänger det inte ihop med B resp. BE körkort??.
För skillnaden där är ju förarens kunskaper. Och det är inte särskilt svårt att ta. Träna kan ni ju göra med ert egna bil och släp sen är det ju bara teorin....
Det fixar ni lätt.

KRAM Therese

Anonym sa...

Låter som att ni också haft en underbar helg. Det är ju inte annat än man saknar husvagnen.. ;-) och sällskapet.

Förresten.. så hörde jag för ett tag sedan att reglerna var ändrade fr.o.m. årsskiftet.. om man hade körkort som var äldre än -96.. tror jag det var. Sätt du Anders att ringa och kolla. För den killen jag pratade med hade en buss de skulle skriva om till B-kort och den vägde 11 ton.

Kramar
Ulle

Linda sa...

Vi är ju i husvagnsletarfas och på vägverkets hemsida står det att de nya viktreglerna kommer att träda i kraft 2013... Dj--la bajs. Vi kanske ska åka på nån intensivkurs för E-behörighet tillsammans. Håller helt med, det känns apjobbigt! Och efter att vi var inne i er husvagn i somras har vi helt snöat in på den modellen, dessutom är alla andra liknande mycket dyrare. Och ska man nu ut med så mycket pengar vill man ju ha maximalt utrymme/krona.

Jaja, vi får väl se om det blir körkort + husvagn eller ny bil + husvagn...

Kram!