tisdag 12 maj 2009

Bla bla bla

Tänkte att jag skulle försöka lära mej av mina misstag och redan nu skriva in i nästa års kalender för april + maj månad "FULLBOKAT", så är det redan klart. Vad tror ni om den?Flyttar man eleändet fram eller bak, eller är man så smart så man tackar nej till diverse åtaganden?Hm...

Denna vecka började i samma fart som tidigare..
Grundkurs igårkväll, där vi tog kursarna och åkte till Skärhamn och tränade miljö och bryggor. Det gick över förväntan får jag säga, hundarna skötte sig både mot varandra och främmande hundar vi mötte. Bryggorna mottogs med skepsis av några hundar men det gick över snabbt. En gallerdurk seglade de flesta över, förutom två unghundar som fick lite stötta och sen gick även det bra. Letade upp lite murar här och där och även dom uppskattades av hundarna och en av schäfrarna fick i uppdrag att klättra upp på en hög eupallar och sen var han glad hela kvällen :-))

Ikväll är det reflexträning (sensomotorisk reflexterapi) med Emma. Och det har verkligen gjort UNDERVERK för hennes grov och finmotorik. Stavar bättre! Läser och förstår bättre! Bättre på engelskan! Shit! Att inte skolan tar in sånt här i gympan... En gåta.... Fastän det gång på gång pratas om samband mellan motorik och inlärning?

Och om det nu har gjort underverk för Emma så har det gjort ännu mer Superunderverk för Anton! Vips kan han läsa! Vips kan han hålla i pennan klokt! Vips orkar han höra vad fröken har att säga! Vips kan han spela brännboll som den värsta! Och hoppsan, nu har han helt plötsligt lagt sig till med ett självförtroende! Från att ha tyckt sig vara dummast och fulast i hela skolan, så är han positiv och glad och stolt som en tupp över sina framsteg.Otroligt. Visst har det varit slitigt att träna varje kväll, utöver läxor och annat, vi har hållt på i över ett halvår, och har nog ett halvår kvar, plus att betala 500kr per besök hos reflexpedagogen var 5:e vecka x 2 barn.

Men det har varit värt varenda spänn!!! Och varenda bränd hjärncell på mamma Mattsson som är taxiförare och coordinator även i denna aktivitet... Jag är ju ändå förbrukningsvara om man jämför.

För den som vill läsa mer om sånt härnt finns en bok med lite instruktioner som man kan göra själv hemma med ungarna om man nu inte vill eller kan bränna pengarna hos en reflexpedagog (som skräddarsyr rörelserna efter barnet):

Hjärnvägen till inlärning
Rörelser som sätter hjärnan på spåret
av Lars-Eric Berg, kostar typ 160kr.

I morrn fick jag kasta om lite i schemat, för jag hade ju glömt bort Evas födelsedagspresent till mej, en timmes privatträning för Mette Klavenes. Och jag som bestämt att sluta träna :-)) Nåväl, lägger mej plattfall för henne i morrn, så får vi se om träningslusten återvänder, vem vet.

Torsdag är det teateravslutning (puh och pust), fredag tävling på klubben, lördag arbetsdag, och söndag avgår expidition Mattsson till Säby Ö och det gamla stenhuset.Egentligen är det ju kul grejjer alltsammans, bara man slipper stressa dit med andan i halsen... Kanske utgår tävlingen på fredagkväll, men eftersom det är flera kompisar som är med, och det brukar vara så in i bänken trevligt så får jag nog åka dit en sväng.

Återkommer med lite rapport från morrondagens privatträning, om jag inte har sålt Narnia till nån älgjägare som kan ta till vara på hennes jaktlust och istället köpt två guldfiskar, som jag döper till Bertil och Bertil. (fniss)

Hopp o hej leverpastej // Carina

2 kommentarer:

Linda sa...

Ska du nu byta ut Narni mot något ta ngt annat än fiskar... Vi köpte 19 fiskar när Moa för ett par månader sedan fick ett akvarium av en kompis. Men de där djäkla fiskarna dör stup i kvarten, det är heeeelt omöjligt att fått nått fiskfungerande klimat i den där lådan. Nu är det bara 10 fjuttiga fiskar kvar och dessutom ska det där djäkla akvariet städas stup i kvarten.
Nä jag röstar för att du ägnar dig åt casting, lerduveskytte eller kanske rent av boule som avkopplande fritidsintresse.
Hunden kan du sätta på tåget till storstan om du vill slippa na ett tag :D

Kraaam

Ps vill du skratta? Vi skrattade så vi höll på att trilla ur soffan när KarmanjakasMatte igår hade uppdaterat sitt status på Facebook och skrivit ngt om deras första spårcert och fått en gratulation med frågan om han skulle bli lokförare hahaha Fantastiskt kul!
Kram igen

Anonym sa...

Tack själva, det var trevligt att få lite besök. Efter drygt två veckors konvalecens började jag få milda utslag av lappsjuka.

Emma får låna honom när som helst, kan dock inte garantera att han håller sig riktigt lika lugn som sist men det kanske inte gör något ;-)

Och du; glöm Berra & Berra, har ju varit inne på det ett antal gånger själv men när allt kommer till kritan så är det nog inget för oss. Vi behöver nog helt enkelt banka pannan i väggen ett tag. Det är väl förmodligen något viktigt som vi har att lära...

Och tänk vad bra det kommer att bli, sedan :-).

Kram
Anna