söndag 17 maj 2009

Paus

Hej hej!

Efter en sanslöst hysterisk vecka i vanlig ordning så fick vi trycka på PAUS och stryka både det ena och andra i almanackan i helgen och ägna oss åt mer avkopplande verksamheter.

På lördagen tog min bror med sig barnen med båt till Marstrand, och jag gav mej själv aktivetsförbud och blev sittande på altanen med en bok. Flera gånger kom jag på mej själv med att starta små projekt, och fick sparka mej mentalt i häcken och gå tillbaka till boken.

Narni får finna sig i total Time-Out för närvarande så att hennes matte håller sig på betryggande avstånd ifrån tegelvägg nummer 2.. Även nästa vecka ser smått hysterisk ut men peppar peppar så kanske det börjar tunnas ut en del därefter. Har två gånger kvar på min kurs, och om bara den fått tagit slut... Teatern var gudskelov slut i torsdags, fast med den lilla komplikationen att Emma gick ifrån sina scenkläder i Nösnäsaulan så att jag fått ägna fredagen åt att jaga vaktmästare och andra nösnäsfolk för att gå in och få tag i dom. Utan framgång hittils, men kanske när folk är tillbaka på måndag. Pust.

Söndagens avkopplande aktivitet var en utflykt med picknick till Säby ö och den lilla stenstugan. På med kängorna och ryggsäcken och iväg. Underbart.




Stenstugan, uppförd på 1700talet. På 1800 talet bodde en 6barnsfamilj året runt i denna lilla fiskar stuga, ca 9 m2, som ligger inkilad i lä bakom en klippa. Vid 1850 nångång dog sista sonen och sedan har Hembygdsmuseet renoverat den under 1960 talet. Anton insisterade på att det var en bluff, för ingen kan ju rimligtvis ha bott i den.... Stackars stackars människor.


Ett gammalt uthus. Kolla in taket! Mängder och mängder av blommor!


Och vid strandkanten kan man hitta lite gott o blandat!



Anton o Markus diskuterar ruiner, stenstugor, grottor och annat spännande.


Emma i blomsterhavet



Narni i ett annat blommande hav, sicken tjusig hund va!
Hejsvejs allesammans!

4 kommentarer:

bosse sa...

säby är en härlig plats att koppla av på tänk ibland på vintern en härlig dag då jag brukar dra dit med kaffe macka o en liten sup tänk då att sitta där o koppla av,dags att du tar et lungt också, gratis till en härlig helg

Yvonne o Vilja sa...

Haha, om om ändå inte fanns... :P
Härliga bilder från en härlig helg!!! :)
Ses snart, kramis

Anna Sundalen sa...

Vilka härliga bilder! Det var längesedan jag var ute vid stenstugan, får väl packa med mig familjen på utflykt någon dag. Känns som en passande aktivitet för kyrkråttan ;-).

Kram

Susanne o Cia sa...

Jisses så fiiiint!! Underbara bilder på hund och barn. Fiiina Narni bland blommorna.

Hm, jäklar att dom glömmer kläder. Känner igen det där. Speciellt i gympasalens omklädningsrum. Det konstiga är att dom aldrig saknar det heller. Förrns dom frågar mamma efter just det som dom glömt...
PHU, skönt den tiden är över.

Akta för tegelväggar....gör så ont! Tar sån tid att resa sig igen!
Kramar
Susanne o Cia
PS ÄNDRA LÄNK I DIN BLOGGLISTA