lördag 20 februari 2010

Snökaos

Hej hej!

Så vaknade man då upp till ett sällan skådat snödjup! Vet inte om vi har sett så här mycket snö förut över huvud taget?

Första projektet blev att skotta fram dörren så vi kunde komma ut och skotta resten. Ändå har vi försökt hålla undan, men i morse var allt översnöat som om det aldrig vore skottat... I drivorna gick det till låren!
Brevlådan, komposten och soptunnan fick varsin liten gång, och Anders fick köra upp vägen några vändor. Det är drygt 50 meter grusväg som inte skottas (den är för smal för plogbladet) och längst ner mot asfalten bygger plogbilen en vall utan dess like. Har man bra fart så far man igenom vallen i ett snömoln och så är det fix färdigt :-). Med våran gamla Passat hade vi bara fått gilla läget och välja mellan att åka buss till våren kommer, eller lägga 3 dagar på att skotta en framkomlig väg. Så jag tror att vi ALDRIG kommer byta bil! Det är bara att köra! I med 4-hjulsdriften och gasa. Coooooolt!
Huset är som vanligt fullt med ungar, just nu 8 stycken. Alla 8 har åkt pulka ute och alltså är hela hallen belarmat av 8 uppsättningar plaskeblöta jackor, termosar, stövlar, mössor, vantar, halsdukar, och allesammans sitter och dricker varm oboy runt köksbordet med knallröda kinder, sicka goingar!

Men det mest trevliga tillskottet i tillvaron förutom mysfaktorn är ändå den lilla snöormen.
En brun snöorm med svarta öron som syns plöja igenom drivorna med tungan hängande ut i ett lyckligt flin. Utan den minsta tillstymmelse till fläpperier! Nu har hon haft frontline i en hel vecka och utan fläpptendenser!!!!!!! Har inte vågat ropa hej ännu, men efter en hel vecka tror jag att vi kan äntligen lägga fläpperierna till historien och konstatera att det måste ha varit Borelian (eller nån annan av pencillin dödbar bacill av okänd art) som var grundorsaken hela tiden!

Och just nu har snöormen sällskap av sin kusin Kjamanta (collie) och två snöormar ålar sig nu genom drivorna, underbart!

Nä, nog med vila, nu skall jag skotta balkongen innan taket rasar in i huvet när vi sitter på dass.

Kram kram

1 kommentar:

Kerstin sa...

Härligt med snö va?! Jag är rättså trött på den vid det här laget. Vi har snökaos just nu och jag kommer inte ut med bilen och det hade inte hjälp med 4-hjulsdrift heller:-(
Skönt att Narnia är sitt gamla jag, det måste vekligen kännas underbart.
KRAM KERSTIN