fredag 11 januari 2008

Lite bilder från Sälen

Hej!


Igårkväll kom vi hem från en underbar kortvecka tillsammans med Ulle & Barnen på Högfjällshotellet i Sälen.


Vi hade otrolig tur med vädret, mulet visserligen men bara -1 till max -3 grader och relativt oblåsigt, undantaget sista dagen då det blåste en del.

Vi gjorde det lätt för oss och hyrde skidor på plats, vilket är väldigt bekvämt om pjäxorna skaver eller vallan försvinner på skidorna! Bara att åka och byta!



Ungarna åkte som bara den, upp och ner, upp och ner tills liftarna stängde. En kväll åkte vi en stund kvällsåkning, men fötterna var så slut så vi fick kapitulera och staka tillbaka till hotellet..
Det finns en hel hög med precis lagom gröna backar både i Högfjället och Lindvallen och barnen sköter sig helt själva med knappliftarna upp och ner. Kanon!


Till slut klarade ungarna (dom stora) till och med ankarliften själva och åkte ner den stora blå backen på Högfjället femton gånger. Antons störtlopp startade tidigare och tidigare i slutet av backen för varje åk, och sista gångerna var det inte utan att hjärtat fastnade i halsgropen. Shit vilken herrans fart... "FLYYYYYYGPLAAAAAAN" skrek han och kastade sig handlöst nerför branten.... Brrrrrr.

Veckans långtur var väl när vi tog transportliften till Lindvallen där vi åkte hela dagen, lunchade på Mac D och sedan zick-zackade oss tillbaka till transporten igen och sedan tillbaka. Helt slut landade vi strax innan liften stängde på Högfjället.

Det var bekvämt att bo direkt på hotellet nära backarna, och låta bilen stå hela veckan, men vi märkte snart en nackdel vi inte tänkt på... För att komma till backen fick vi staka oss ca 200 meter, både dit och tillbaka var det tillråga på allt svagt uppförslut (pust och stånk), och när orken var slut på ungarna (och dom vuxna) efter en hård dag, så hade det varit väldigt väldigt skönt att kunna åka lite närmare skidparkeringen... Vi hade även råkat få skidförrådet en trappa ner vilket var väldigt tuuuuuuuungt när man är helt slut...



Egentligen hade jag tänkt att åka och träna med Narni idag, men barnen hade andra planer så det var bara att stanna hemma och vara marktjänst... Leker lite med datorn istället, i brist på lust att plocka undan julsaker... Kan sträcka mej att köra tvättmaskin, men annars är jag rätt slut... I morgon börjar våra lördagsträningarn igen, och det skall bli skönt att få ordning på tillvaron igen!

Hejsvejs Carina & Narni

4 kommentarer:

Yvonne o Vilja sa...

Åh, skönt det låter med härlig snö! Tur att ingen fick något brutet ben eller så... :)
Tycker också det skall bli kul att teamet börjar igen!
Idag har jag och Vilja tränat ligg. När vi höll på kom hon på själv att det var kul att slänga upp tassarna i luften och ner på golvet... :) Snacka om att jag spann vidare på det...

Ses imon!

Annica sa...

Va härligt med en liten semestertripp så här efter jul:)

God fortsättning på det nya året.

/Annica & Tino "Skruttis"

Anonym sa...

Oj, vilken härlig skidsemester! *avundsjuk* Nog för att skidåkningen kan ni behålla för er själva, jag har åkt i backe EN gång, och det är en gång för mycket det. ;-))) Men att vara i fjälls och få komma bort för en stund är underbart! :-)

Tack för titten på min sida, och jag är som du: oerhört tacksamt glad över alla kommentarer i blogg och gästbok! :-D

Må så gott!

Kerstin och Gouda sa...

Hej Carina!
Har ni blåst bort??? eller har du gått i ide?? Länge sedan du bloggade.
Kerstin.