tisdag 20 maj 2008

Kvällspromenad i solen

Nu är det ju som bekant dags att släppa korna på bete ;-))

Tjooooooohoooooooo! Full karreta!

Annars har vi precis tillfrisknat från ännu en sväng av värstingvirus. Eller är det samma virus som har tagit 2 vändor. Därom tvistas det en del... Feber (Emma innehar rekordet 39,7) i 1 vecka. Ont i halsen. Ont i lederna. Helt slut i 1 vecka till plus att en kvardröjande rethosta förstör nattsömnen i en vecka efter det. Så 3 veckor åt skogen per man. Jobbigt, jobbigt... Plus att man blir ju så herrans depp. Solen skiner ute, våren är här och inne ligger fam Mattsson och hostar. Bläk.

Idag var jag med Anton på vårdcentralen och lyssnade på hostan, men det lät bra tyckte farbror Doktorn. Eftersom Anton på inga sätt kan inta hostmedicin utan att kräkas, fick vi med oss recept på en näsprej för allergiker hem som sägs lindra rethosta... Nåja, vi provar så får vi se..

Efter doktorn så var nästa anhalt tandläkaren. Där sprack min 36åriga svit med inga hål... En visdomstand ligger och trycker under en annan tand och däremellan har det blivit ett hål som måste lagas. Men för att göra det så måste visdomstanden dras ut... Om det nu inte vore nog så är det så att visdomstanden ifråga endast sticker upp en liten bit över tandköttet, vilket innebär att den måste skäras ut! Yes box. Så jag blev 1700kr fattigare idag, och fick TRE nya tider till tandläkarn. 1 operera ut visdomstand. 2 laga hål i andra tanden. 3. skrapa tandsten... Jättekul.

För att göra saker och ting ännu mer spännande anmälde jag mej för några veckor sen i ett svagt impulsivt ögonblick till LKL 3 på Lilla Edet BK... På fredag... Yes... Och vem har haft tid att åka och träna dom momenten? Hm.... Har övertalat Anna & Yvonne att följa med till LEBK i morgon, återstår om vi får komma, vilket jag skall kolla under kvällen... Jag får helt enkelt betrakta LEBKs tävling som en betald träning sådär på fredagkvällen, och gå och berömma och stötta Narni genom provet. Speciellt vittringen kommer bli en intressant variant, eftersom Narni måste smaka (!) på pinnarna innan hon bestämmer sig... Betyg 0. Vi har modelerat lite med att lägga godis i pinnhögen, för att hejda henne lite, men Narni fattade inte alls poängen, utan började istället ta vilken pinne som helst när hon väl käkat färdigt... Så tillbaka till gräspinnevarianten... Har slarvat och inte gjort någon träningsplan för LKL 3 ännu, fy på mej!

För er som undrar hur det går med lilla Dugga, så kan jag berätta att hon var på problemhundskurs med Reino Oskarsson i lördags, inte som problemhund, utan som allas lilla maskot. Hon knallade runt i lektionssalen, och blev gullad med högt och lågt. Hon fastnade visst på kort oxå! En härlig liten framåt madam!

Ha det bra! // Carina & Narniparni

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Va trist med alla sjukdomar. Hoppas att ni är på bättringsvägen nu.Tack för att du skriver några rader om Dugga ibland, det är kul att få hänga med på ett hörn.

Hare så gott & lycka till med tävlandet.

//Annica

Yvonne o Vilja sa...

Så fröken... Nu har jag uppdaterat lite på fronten, hehe.
Isch och fy men tandläkare.. aldrig skoj. Och inte att bli ruinerad heller. Vi hörs imon!
KRAM

Linda sa...

Nej, stopp, broms, stanna...
Du fixar nog inte till vittringen tills på fredag, men hon ska INTE hämta nån pinne i början. Bara ut och använda näbben och leta godis, när du lyckats reducera ner godisbitarna till en liten pluttbit, och hon fortfarande är noggrann i letandet kan du börja lägga ut en "inluktad" pinne igen och se vad hon gör då. Så till en början bara godis och luktlösa pinnar... Funkade det på Kastor som inte är direkt den klurigaste av kluriga så måste det fungera på Narni.

Ja fyyfyy, ingen träningsplan. Är det möjligt när man heter Carina Mattsson??? =D

Nä nu måste jag uppsöka bingen för jag ska på kurs för Frida Sundberg hela dagen i morgon. Kulijul!

Kram

Yvonne o Vilja sa...

Haha... nae... inte söder om TJBK.. Vi gick över fagerfjällsparken för att snalla upp i skogen och klättra i berg. Helt plötsligt var vi ute på surdalsrakan...? Hehe..

Ses ikväll!
Kram