lördag 31 maj 2008

Lysekil

Återigen dax för LKL 3. Denna gång i Lysekil.

Har haft riktigt dåligt med tid att träna mitt i skolaktiviteter, klädinköp, körigt på jobbet och allt annat som hör våren/försommaren till... och dessutom gick träningen i onsdags käpprätt åt skogen och inga moment fungerade, så dagens utsikter var inte så trevliga... Fast besluten att hjälpa Narni genom tävlingen och låtsas att det är en vanlig träning, åkte vi ändå till Lysekil i det vackra vädret.

Det var bara två treor och åtta ettor som kom till start, och som tur var fick vi två i trean börja. Det var varmt som i en bakung, redan klockan 9 på morgonen...

Sittande i grupp. Narni sitter och spanar över axeln, hjärat bankar, men hon sitter!!! Betyg 10! Yes!
Platsliggande. Betyg 10. Yes igen!
Fritt följ. Betyg 9! Jag klantar till det på vändningar på stället... Annars gick hon väldigt fint, det kändes väldigt väldigt skönt!
Sättande. Betyg 9. Jag saktade tydligen farten ;-))
Inkallning. Betyg 6,5. Narni stannar sent första stanna. Tjuvar sedan på nästa sträcka... Hm. Behövs filas lite mer på det momentet, helt klart!
Rutan. Ligger i skuggan vid skogskanten i motljus. Knappt så att jag ser den själv. Efter att Narni sprungit runt en stund och letar hittar hon den. Betyg 8.
Hopp-apport. Betyg 8,5. Lite tugg vid ingång.
Metallen. Betyg 10.
Vittringen. Betyg 0... Högt gräs. Pinnarna på den där 2meters linjen. Narni tar en pinne, släpper den och letar sedan i gräset på fel ställe... Pinnarna syns inte alls. Tar upp den felaktiga pinnen och står och ser vankelmodig ut. Jag bryter och går in och hjälper henne hitta rätt pinne. Blev rätt bra träning iallafall, även om förstapriset rök. Man får tänka långsiktigt ;-))
Fjärren. Betyg 7. Flyttar sig framåt. Dubbelkommandon. Jag stöttar henne med bra vid två av skiftena efter att hon börjat kika efter tävlingsledaren...
Totalt 234,5 och ett andrapris.

Kontentan är att jag är jättenöjd med mitt andra pris idag. Speciellt efter strulet som varit sen sista tävlingen, dåligt med träningstid och allt vad det innebär.... Och om man gör en "marjasin" och klistrar in förra veckans 7:a på vittringen i protokollet, så hade det ju kunnat vara ett förstapris ju!

Vi värmde förresten upp väldigt avslappnat med att varva ner och titta på dom andra, ett kort pass fritt följ med kattmatsbelöning, och sen gick vi rätt in på plan. Idag hoppade jag även över den lilla ingångsvarianten på plan, och det kändes bra. Däremot fick hon sitta kvar medan jag lämnade koppel och hämtade pinne. Matte lär sig!

Nästa vecka har vi tävling i Munkedal, och veckan därefter på hemmaplan... Och går det inte vägen då, så tar vi nya tag nån annan gång. Över sommarn är det uppletande, spårupptag, framåtsändande, krypstarter och skall inför högreklass under 2008/2009 som står som prioritet ett...

Eftermiddagen har vi ägnat åt att fixa lite med trädgården, våran lilla grusväg och parkering framför garaget. Svärfar tog ett lass grus med sig och sen har dom öst grus så att det har stått en dimridå runt halva huset...
Ungarna är helt slut efter dagens badande och lekande. Lite rödbrända också, ve och fasa...
Hoppas det inte är sommaren som vi får nu, innan skolan är slut och allt... Håller tummarna för att det sparas lite sommar till semestern!

Hejsvejs // Carina & Narni

7 kommentarer:

Yvonne o Vilja sa...

Hallojs!
Men det där var ju bra poäng ju..! Även om det inte blev ett första pris lät det som det blev en superträning iallafall! Tror det där med att skippa inkallningen är rätt så bra, känns som om hon inte hinner dra upp sig mer än nödvändigt innan fria följet!
Hoppas också på att sommaren håller i sig och att detta inte är it!
Ses idag kanske?
Kram

Anna Sundalen sa...

Får tyvärr avstå träningen ikväll, stackars Frank har ett sticksår på en trampdyna och skav på två andra. Var ute och cyklade i morse och upptäckte att han haltade mot slutet. Vet inte riktigt vad som är orsaken vi tog samma vända med samma tempo som vanligt och det brukar ju inte vara några konstigheter för honom. I vilket fall så är han rejält halt stackarn, så det blir till att vila sig i några dagar tills det läkt ihop.

Kram

Anonym sa...

Halloj! GRATTIS! Var ju jättebra poäng ju! HÄRLIGT! :)
Klart det är sommaren som kommit! Men den varar till hösten! Så det kommer vara fint på semestern också. Klart som kristall!

Oj, röda axlar o småbarn brukar inte vara nån hit! Hua!

Kör på tävlingarna ska du se att förstapriset sitter snart! Duktiga ni!

Kram Carina!
Susanne o Cia

Anonym sa...

Vad kul att det gick bra på tävlingen. Och solen är väl här för att stanna får vi hoppas. Säg till om ni vill ha skytt.

Kram Therese o Azzie

Anonym sa...

Bra jobbat!! Ett andra pris är ju jättebra! Ni hade ju fina paäng på det mesta. Nästa gång då....

Hare gott

//Annica & Tintibus

Anonym sa...

ja men snälla det är ju jättebra poäng inför framtiden att en liten grej felar ibland är ju bara spelets regler man skall verkligen glädja sig av de bra grejerna o som sagt det är framtiden som gäller en annan skulle vara glad om man fick de poängen just nu , så garttis till de bra momenten skall bli kul att se er om två veckor på hemma plan kanske förra årets resultat ramlar in ändå jag håller tummarna för er då det vet du.

Anna Sundalen sa...

Halloj! Blev det någon träning igår eller? Vi börjar få lappsjuka här efter snart en veckas konvalescens. Idag verkar det i alla fall som om Frank äntligen börjar bli sig själv igen. Han är ohalt och det verkar som om han tycker att det får vara ett slut på de här tråkerierna.

Tjingeling