lördag 3 januari 2009

Sol, plusgrader och träning

Året första träning avlöpte i sol och plusgrader!! Skönt efter ett par kalla dygn, men ändå bra att apellplan fortfarande var frusen, så slapp vi all lera. Om man stod helt i solen, så värmde den faktiskt lite lite granna.


Vi var extra full trupp idag, vi vanliga 6 plus 1 "gäst". Viljas syster var på besök i vår träningsgrupp för att få lite miljöträning, och om vi har tur så får vi komma till dom på GMBK och träna nån lördag i utbyte. Kanon när man kan hjälpas åt sådär.


Jag och Narni värmde upp med blandade övningar på parkeringen för att komma i rätt nivå. Hade planerat att stövla rakt fram till startpunkten, spotta en gotta och sen köra ett längre pass med bara beröm och sen gotta när hon gick som bäst. Jag tyckte att det kändes kanonbra, även om hon var lite hög i starten och det kom två gnäll, så landade hon efter hand och gick fint i slutet. Därefter körde vi inkallning med stå kanske 60-70meter med stå på mitten, typ högreklass plus moms. Vi behöver helt klart träna på längre inkallningar jag och lilla Narniparni, det är såååå svårt att stanna när det går fort!

Sen körde vi en ruta, och där har vi nog kommit till en liten utbildningsplatå och får backa oss lite bakåt och repetera target igen... Sånt är livet. Andra och tredje skicket gick bra, så vi släpper det för idag iallafall.

Därefter passade vi på att köra framåtsändande eftersom vi hade full grupp! Väldigt ovanligt och en otrolig lyx!

Har moddelerat lite hit och dit med min lilla jycke, men kommer hela tiden tillbaka till att hon måste punktas upp med ett föremål vid start och ett vid mål. Hon är alldeles för förig :-)) Bågar, tappar tempo ut och vänder upp i lo och lä. Möjligtvis kanske jag skall prova med ett kort stopp att käka köttbulle på target i gruppen, på väg ut till prylen på målpunkten, värt ett försök. Nästa tanke är att sätta på linan igen och prova hur det blir. Förra gången jag provade så gick hon på tvären, vilket inte såg speciellt kul ut... Körde med godis i burkar oxå ett tag i ändarna, men det blev inge bra. Näsan kom på vid saktagåendet och så blev det heldumt. Så det var bara att backa tillbaka till punkterna och köra vidare. Med lite mängdträning så blir det säkert bra vad det lider, förr eller senare...

Som Curt Blixt sa under lärarutbildningen när vi pratade om metoder och inlärningsätt (speciellt diskussioner om sökträning och framåtsändande gick stundtals heta ) "Hundar är så kloka, så dom lär sig ändå, förr eller senare, oavsett vilka metoder man använder"... Härlig inställning, va! Avspänt och tryggt, och då behöver man inte vara hysterisk hit eller dit. Alla vägar bär till Rom, det tar bara olika lång tid att komma dit :-)) Då behöver man ju heller inte vara rädd att prova olika vägar på sin lilla resa!

Nästan all min tid på äggklockan gick åt till framåtsändandet, och när alla hade kört sina hundar så gick vi in och fikade och pratade igenom träningen. Även denna gång en bra avrundning och lite feedback och förslag i lagom dos, och anteckningar inför nästa träning. Kanon!

Nix pix, nu skall jag återgå till teven och Jönssonligan... Dom andra röstade igenom att se på den och jag måste erkänna att jag är så evinnerligt trött på just Jönssonligan... Tur man har en dator att fly till :-))

Hopp o hej leverpastej // Carina & Narniparni

Inga kommentarer: