måndag 26 januari 2009

Tebax i vardagen

Så var man tillbaka i selen igen och bara att lägga in den högsta växlen igen... Det har varit en väldigt härlig vecka och vi har verkligen åkt skidor i lo och lä.
Barnen var väl mest inne bland träden :-)). I slutet på veckan snöade det nåt infernaliskt och vi fick gräva fram bilen när det var dax att åka hem, då hade det kommit typ 20cm bara under natten... En veckas snöplogande hade ju gjort en enorm snövall bakom bilen, så det gjorde ju inte saken bättre. Ungarna tyckte nog mest det var kul, och hade nog gärna grävt fram några bilar till där på parkeringen!

För att fira Anders åkte vi upp med bandvagn till Snögubben och käkade fonduegryta, och det var kanonmysigt! Att rekommendera om nån nu tänkt sig åt Lindvallenhållet.. Backarna på Lindvallen är helt enkelt bara underbara för barn! Korta och lagom backar med knappliftar som barnen kan åka själva en stund. Det finns mycket grönt och blått, Snögubbeborg och Spökskogen för dom lite skogstokiga skidungarna. För nån förälder som vill ha lite mer action och sträcka ut lite på längden finns lite rött och svart oxå.

Några vackra snö-sol kort kan vi tyvärr inte bju på eftersom solen kom fram i max 3 minuter på torsdagen medan vi satt i Gustav Express och sen inte varit synlig! Men det gick bra ändå!

Ikväll har vi ett späckat schema med reflextid för barnen 16 och 17 i Stenungsund och sen möte på klubben 18:30... Blir intressant och se hur jag skal få nån mat i mej emellan allt detta.. Macka från Statoil i bilen blir det nog.. Nyttigt värre men vad gör man inte för att hålla bollarna luften...

Narni har varit på "vilohem" hos mormor och verkligen haft goda dagar.. Fått äta obegränsat med mat (hon är ju sååååå hungrig hundstackarn) och gå längst ute i kopplet med svansen som ett spett... Spana på katter, skälla på hundar och ha det bra... Jepp.

Igårkväll gick vi en promenad för att känna av läget och det gick rätt okej, men lunchpromenaden på jobbet idag urartade fullständigt och vips var vi tillbaka i gruff-åldern.
Lika bra att ta diskussionen på plats och jävlar anåda vad arg jag blev... Gör utfall mot en stackars cockerspaniel som den värsta rabiata gangstern och när jag säger till henne så klapprade tänderna runt fingrarna på mej (alltså typ "fuck you matte - Im the boss" klapper med tänderna) Ungefär som en vuxen hund som säger till sin valp (jag=valp!) när den mopsar sig.
Jag blev helt enkelt idiotförbannad rakt av och så diskuterade vi huruvida man får uppföra sig som en idiot. Hon vet ju precis när hon kan bete sig (=mitt i skärhamn massa folk matte vågar inte säga ifrån på skarpen), men idag sket jag fullkomligt i det och läste lusen av henne på plats. Sen kunde hon visst gå som ett ljus resten av promenaden och till och med passera två svanar utan att vrida på huvet...
Vi får väl se hur detta utvecklas.. Kanske räcker det med dagens övning... Vem vet... Hon är inte helt lätt att manövrera min lilla pärla, även om man kan tro det...

Nä, nu pinnar vi på ett tag till i hjulet!

Hejsvejs // Carina & Rabiat-Narni

4 kommentarer:

Anonym sa...

Välkomna hem! Skönt att höra ifrån dig. Kram M.

Therese & Azzie sa...

Gott att resan hem gick bra..
Ses på mötet

Kram Therese

Yvonne o Vilja sa...

Go for it!
Humas vs dogs...
hmmmm

Kerstin sa...

Skönt att vara hemma va´:-)Till regn och rusk och jobb. Men här ska du få en nåt att bita i!
Du är utmanad!
Kerstin