fredag 18 september 2009

Höstvarmt

Har det varit idag. Sicket väder!

På fredagarna slutar vi klockan 14 på jobbet, så idag smätte jag hem och bytte om, hämtade hunden och sen tog vi oss an planeringen inför apellprovet på söndag då jag skall vara TL med hjälp av Yvonne.
Vi brukar ställa ut trästolpar som den tävlande kan ha som riktmärken och som skall plockas in medan dom går spåret, och stolparna skall stå ute ett par dar innan provet, så det var mitt och Narnis jobb idag.

Klubbens favoritbonde har ställt till det för oss genom att plantera jordgubbar och nåt spannmålsaktigt på sina fina gräsängar i år, så det såg ut som om vi skulle få fyra spår endast...

Att inte bönderna kan fatta att vi inom SBK måste veta vad dom tänker odla typ 2 år innan, och när det är bra väder och dom tänker slå, så att vi kan planera in våra bruksprov i tid?
Hur svårt kan det va?
Jordgubbar? Pytts.

Nån smarting har även i historien tänkt till och lagt apellprovet på klubben i mitten på september... Hm... Nu skall vi se, precis i dagarna då bönderna tar sin andra eller tredje ensilageskörd... Vilket i sin tur innebär att när jag idag är på väg till spår nummer fyra så möts jag av en bonde i en röd traktor som glad i hågen slår sitt gräs... SKIT OCH PANNKAKA! Fastän vi blivit lovade att ha marken så sent som förra veckan... Pust.
Visst kan man kräva att bönderna INTE skall slå sitt fina klöver i varmt och vackert höstväder?
Ehhhhh...

Ett paniksamtal till Anna senare, så har hon hux flux trollat fram en annan bonde ur rockärmen och vi får till några spår till, så nu blir det iallafall 6 spår. Jisses.
Återigen undrar man när man går där och sliter sitt hår varför i hela friden man lägger sin fritid på sånt härnt? Hm... Jobba som en råtta, hemma sena kvällar varje kväll, och så enda lediga eftermiddagen knata runt på ängar och räkna till 100 typ 21 gånger (3x7spår) och banka stolpar?
Och ojsan, även morgondagen viks åt två spår jag inte hann med ikväll... och söndag då är det ju dax....

Nä men ojsan så gnälligt det blev. Sorry.

Narni har faktiskt piggnat till lite det senaste! Inte fläppat idag. Glad och hämtar sina leksaker. Fyra dagar på pencillin... Vet inte om det är hållbart ännu, tillfälligt kanske, men peppar peppar...!

Ha det bra // Carina & Narni

Inga kommentarer: