tisdag 7 oktober 2008

Tisdag

Här rusar dagarna iväg i vanlig ordning. Ena sekunden ringer väckarklockan och i nästa sekund är det sena kvällen och bara att gå och lägga sig igen... man skulle haft ett par timmar extra varje dag, helt klart.

Ikväll fick jag snott ihop schemat så att jag kunde åka och träna vid 17 tiden (TL börjar kl 19 så då får man hela två timmar, kanonbra).

Efter lite bollplanksinput från olika håll, så jobbar jag sen två träningar tillbaka med att mitt Reaplan helt enkelt måste coola ner sig några hekto. Kortkoppel och 15 minuters travande i "fritt" följ (i kortkoppel) tills att hon går klokt. Linda hade hört om en SM tjej som alltid "gick av" sina heta hundar, och det fungerade bra även på andra heta tervar.

Visst har vi varit och snuddat vid båda tankarna (kortkoppel + uthållighet) och kört lite halvhjärtat båda delarna, men så strulade ju Narni när man säger till henne och där föll uthålligheten, varpå jag glömde bort kortkopplet, och så faller man tillbaka i sina gamla hjulspår och fattar inte vad som hände! Belöna mera eller inte belöna mera... det är frågan...

Samtidigt så ringer det en kommentar från Reino i öronen, där han för ett tag sen klagade på att folk drar upp sina mallar till sån stressnivå så dom går loss på minsta lilla ... Hm... Åsnan mellan två hötappar... Men men, belöna mera har vi ju provat utan några större framgångar, hon skärper sig när aktivitetsnivån sjunker, men då är ju redan loppet kört...

Så jag och narni tog ett snack och bestämde oss för att antingen ta en träningspaus, eller köra "baning" på fria följet med kortkoppel + uthållighet+köttbulle. Krysslappen upp på kylskåpet. Nu skall vi träna så här i 10 träningar, och sen skall jag prova att köra ett utan kortkoppel... Så får vi se.

I början flaxade hon hej vilt ändå, slickade sig om mungiporna, tittade hit och dit och höll på, men efter två träningar som vi kört med denna variant så tror jag att hon börjar landa. När hon flaxar iväg med blicken så vänder jag på klacken och går åt andra hållet, eller gör en snabb halt. Träningskompisarna har lite finkänsligt försökt säga att jag inte får bli arg, och Ja,Ja, Jag vet!! Försöker verkligen!
Skall nog kombinera med köttbullebelöning till och från även under tiden, men samtidigt vill jag inte att hon sjunker för mycket.. Idag märkte jag till och med att när vi gått en stund så kunde hon ta ett Nej när hon släppte, och det kändes kanonbra!

Lek och bus kör vi på dom andra momenten, men hon fixar helt enkelt inte för maxad belöning på fria följet... Hon har såna höga förväntningar på träningen att hon flyger en decimeter över marken och går igång för minsta lilla grej.

Rätt tvära kast om man bara backar två-tre månader, då ville hon släpa och såg väldigt uttråkad ut... Nu är hon som det värsta reaplanet, taggad till tänderna... Lite svårt att hänga med i svängarna!

Nix pix nu e det läggdax // Tjingpling // Carina

2 kommentarer:

ulrica sa...

Va bra att du fick tränat.. erkänner att jag är sugen ibland, men jag får inte ihop mitt schema. Det kommer väl.

Kommer du ihåg att vi körde den metoden med Dina, fast där var ju problemet att hon kunde sacka efter. Hon fick ett jättebra fritt följ. Tappade aldrig..

Tack för papprena igår.. har läst igenom och är jättepeppad. ;-)

Kram

Anonym sa...

nu är du inne på rätt spår känns det som, kör med den ett tag så gå hon kanon, skall faktiskt prova samma för o få till ett snävare flyt