fredag 3 oktober 2008

Paris!



Hej hej!

Brukar ju alltid gnälla över mitt jobbiga jobb och att jag ibland hellre velat jobba på Volvo med att skruva vänster backspegel, men ibland så glimtar det verkligen till i mitt lilla yrke. En annan fick lite överraskande komma upp ur grusgropen och istället åka på Net club Meeting i Paris! Kort förenklat samarbetar vi när det gäller besättningar på båtarna med 17 andra rederier och managementföretag från Sverige, Norge, Danmark och Frankrike. Det är första gången vi är med på mötena och jag och min bror åkte således dit. Vi jobbar i ett familjeägt managementbolag som sköter tankbåtar för den som inte har koll på läget...

Vårt hotell låg på Champs Elysees och vi kunde inte hålla oss utan tog en promenad för att spana på Eiffeltornet och Triumfbågen. Hotellet i sig är en historia, det pågick en stor bilmässa och EU toppmöte samtidigt som vi var där, och det var väldigt svårt att boka hotellrum. Alla hamnade lite här och där i närheten av hotellet där mötet skulle vara, och vårt hotell var kanske inte det flådigaste... He he he, vi hittade knappt dörren.... Och hotellmanagern sprang runt och släckte lamporna överallt för att spara ström. Sängarna var 180 och våra skandinaviska herrar fick såleda sova på tvärsen eller med fötterna på utsidan :-). Frukosten var "continental" och för den som inte vet är det en torr baugette med marmelad och kaffe eller te, serverad i en hörna av foajen som kanske max var 5x10 meter. Väldigt speciellt, men väldigt kul erfarenhet!

Hela torsdagen gick åt till mötet/konferensen och på kvällen blev det sightseeing med guidad tur uppe på Triumfbågen och senare väldigt festligt med kabarée och fyrarätters med massa gott att äta och dricka. Det blev såklart väldigt sent och inte många timmars sömn, men det hör ju till. Kanontrevligt och många härliga gapskratt!

Jag och brorsan tog en långpromenad längs floden och kikade lite i dagsljus och när vi promenixar som bäst på en trottoar, tränger sig en snubbe för bi oss, går framför oss ett tag och plötsligt säger Anders, ÅH! Såg du guldringen som han hittade! Jädrans att vi inte gick tre meter längre fram. Snubben stod och såg villrådig ut och ropade efter oss, varpå man ju blir lite fundersam. Nåväl vi fortsätter medan bror min går och svär eder över att vi missade guldringen, som han svor på var tjock som en lillfinger. När vi är på en av broarna så möter vi en kvinna som helt plötsligt böjer sig ner och plockar upp en guldring från marken!!! Ropar åt oss och frågar om vi tappat en ring. AHA! Tanken var ju såklart att vi skulle säga "javisst" och tänka att nu tjänar vi en spänn, varpå upphittaren säkert skulle kräva hittelön, och i slutändan var såklart ringen fejk. Korkskallarna bakom den lilla uppvisningen var dock inte riktigt samspelta, för när vi träffade 15:e halvknarkaren med samma upplägg blir man ju rätt trött...

Så här ser Champs Elysee ut från Triumfbågen! Runt om triumfbågen går det en tolvfilig rondell, och jag kan säga att åka där i med taxi är som att åka radiobilarna på Liseberg! Shit vad dom kör! Kors och tvärs, tutar och kör på varandra. Finns inte många bilar utan bucklor när man tittar efter!

Men oj så himla härligt vi har haft det i 3 dagar! Precis vad jag behövde, komma bort och tänka på annat. Massor med nya bekantskaper och trevliga människor av olika nationaliteter, fått se Paris från Triumfbågen, och käkat på restauranger och så kabareén som avslutning. Väldigt häftigt! Nästa konferens skall vara i Manila och gissa vem som skall skriva upp sig som frivillig till den utflykten!

Hejsvejs // Carina

9 kommentarer:

Anonym sa...

en liten undran vem är den snygga fransyskan på kortet

Anonym sa...

Wow, vilken härlig överraskning! Det var dig väl unt. Visst är Paris härligt. Jag åker gärna tillbaka.
Ha det bra.
Kramar Åsa & Ganto

Linda sa...

Åh vad härligt att få ett litet andningshål i vardagen! Låter kanske lite tamt men jag skulle gäääärna suttit som en liten fluga i din väska :)
Nä, här sitter man i mörkret, ensam. Moa sover och Johan är på nån fancy lyxkonferans i Bryssel. JAG VILL OCKSÅ...

Men jag har ju ändå lite att se fram emot i höstrusket, det ska verkligen bli kul att ses!!!
Kram, och sug på den här reskaramellen länge nu!

Yvonne o Vilja sa...

Åh så härligt... Det enda jag hade sett fram emot är att få ett kort på Carina i en prickig kjol och en röd basker... :) Men visst, det där kortet funkade!
Härligt ni verkar ha haft det! Skönt att komma bort en stund, Vill också!

Vi ses! Kram

Anonym sa...

Det var väl skönt att du hann krya på dig så du kunde komma i väg.

Carina i kjol och stövlar tänk att man skulle få se detta!! Riktigt tjusigt fru Mattsson.

Må så gott.
Gunilla

Anonym sa...

Gulle dig!!
Y

Anonym sa...

Låter jättetrevligt, hade gärna bytt min jobbresa i skorstenen på en av Gotlandsbåtarna i en vecka mot din jobbresa! Jobb med båtar fast på olika sätt! =)

Skönt att vara hemma! Ska vi träna lite tidigare imorgon eller, nåväl vi hörs om det!

kramkram erica

Anonym sa...

Jisses, har du varit utrikes! Hua, så högt upp! Haha, jag e nog den enda som inte e avis på din resa! Men jag förstår att du njutit i fulla drag även om inte hotellet var av bästa sort! Fast det gör inget. Du har säker legat sämre! Du har fått blodad tand också tills nästa utflykt! Fast jag e av den sortet att hålla bägge fötterna på jorden! Alltså gillar inte flyg! Svindel bara jag kollar ner i backen! =).

Kramis
Susanne o Cia

Anonym sa...

Åh, vad underbart med en tripp till Paris, även om den var jobbrelaterad! :-) Mysiga bilder... vi vill OXÅ! ;-)

Kram, kram!