lördag 22 mars 2008

Spår

Både igår morse och idag morse trotsade vi den försent anlända vintern och åkte upp och tränade. Anna lade 2 påsläpp till Narni igår och ytterligare ett idag. TACK för det!!

Narni har slarvat lite med upptagen det senaste, hon fäster liksom inte på spåret förrän efter 100-150 meter. Flaxar av till och från och kollar annat, travar på i för hög fart och missar vinkeln, osv. Det känns som om det är koncentrationen som brister, och att aktivitetsnivån är för hög vid påsläppet. Idag hade Anna lagt några frolicar i fotspåren i början, och det verkade vara en bra lösning. Skall fortsätta lägga upptag på samma sätt ett tag så får vi se vad som händer.

Skulle tävlat LKL 3 på Orust nästa helg, men eftersom vi inte fått tränat någonting på väldigt länge, och just nu har vi kämpat med ett bedrövligt fritt följ, där Narni är ofokuserad och håller på att gnälla och morra, så skiter vi i den tävlingen. Det dåliga fria följet är ju inget man vill befästa...
Dessutom har jag anmält till tre lägreklasser och behöver fokusera på brukset lite mer istället, nu när det blir säsong... Har knappt fått till nån träning alls med platsliggande + skott, och knappt några vanliga platsliggande heller, så jag tror att vi skiter i platsen i lägreklass. Skall försöka komma iväg till Kungälv och träna på onsdagarna, men tiden rinner iväg och almanackan är löjligt full... Svårt. Man skulle haft en klon att skicka på tråkiga möten och sånt...

Har funderat över vad det är som händer på fria följet (förutom 2års hormonerna), och kommit fram till en teori att det är nån form av frustration, alltså inte för hög motivation, så då hjälper det ju inte att dämpa motivationen, utan istället behöver jag öka motivationen för att hon skall orka fokusera, gå klokt och hålla tyst...... Och eftersom Narnis bästa belöning = kamplek, så fick det bli den gröna akvarieslangen. Körde några korta pass där hon får kamplek när hon går som bäst och håller tyst, och jag tror faktiskt att det fungerar.
Ljuden har redan minskat och istället blir hon mer fokuserad och håller faktiskt tyst... Jag kan till och med säga till henne när hon ballar ur, och då skärper hon sig och fokuserar. Det kunde jag inte göra förut, då blev det bara värre..
Tänkte även köra in henne på externbelöning för "hela-programmet", och har börjat att träna in ryggsäcken (med boll eller kamp i), och hon fattar snabbt, min lilla pärla..
Peppar peppar, vi får väl se om det fortsätter lika bra.

Eftermiddagen idag har gått åt att röja på barnens rum, och även där fick vi ihop en hel svart sopsäck med allehanda bråte som man inte kan hålla på att samla på.. JÄTTESKÖNT... Och så fint det blev. Mycket roligare att vara på sitt rum och leka med sina grejjer om allt är på sin plats och inte är inknött under sängen ;-))

Ha det bra!
Carina

1 kommentar:

Yvonne o Vilja sa...

Åh så härligt att ni fått till så bra med spårträning... Det var för många dagar sen sist...
Skönt att det börjar ge sig med fria följet också... Det gäller att testa!!

Hoppas att påsken varit kanon!
Kram