lördag 28 februari 2009

Sol, examinering och mätning

Äntligen var då denna dagen till ända.... Efter en vinter av regelstuderande på längden och på tvären, kommendering åt höger och åt vänster, framåt och bakåt, högt och lågt, snabbt och sakta är vi 5 klubbare plus 2 utomstående nu äntligen färdiga med vår TL utbildning.
Alla blev godkända och vi hade en väldigt trevlig dag på klubben tillsammans! Härligt!

Teoridelen avklarades i rask takt, med lätt panikstäming när vi insåg att det där frågepaketet vi tränat på lyste med sin frånvaro! Examinatorerna hade istället ställt samman ett eget och man blev lite svettig när helt nya frågeställningar kom upp. Men vi måste nog ha lärt oss en del under Freds noga övervakande öga, för vi kunde nog det mesta rätt okej.

Till det praktiska provet kom det tre frivilliga elithundar från Göteborg och Kungälv som ivrigt kastade sig under våra kommenderingar, och det med den äran. Trots is och uppgrävd plan.
"Min" förare och hund var duktiga, gjorde precis som jag sa :-)) och vi fick till och med lite beröm för tydlighet och det värmde så gött efter en tid av rätt stukat självförtroende för övrigt i tillvaron.

Efter vi var klara tog vi och åkte alla 7 deltagarna till Hotell Nordevik där vi festade loss på dagens lunch och skickade ett blommogram till våran kära Fred så att han också skulle få lite festligt. Därefter hade vi helt plötsligt nån timma över enligt tidsplanen och jag, Yvonne och Erica bestämde oss för att ta hjulet med oss och rulla brevlådespåret.
Jag har ju haft en känsla av att det är så jäkla långt, och visst var det det... Minst 1130 meter. Och då snurrade hjulet rätt dåligt på isfläckarna, plus att jag lyckades köra baklänges på en sträcka :-)) så troligen nåt femtiotal meter till. Ett helt perfekt högrespår! Med en extra vinkel och en böj så kan det till och med bli ett elitspår!! I knew it!

När jag får händerna på klubb-gpsen får vi stämma av en gång till, men nu har Yvonne sån koll på det att jag kan ta mig an klubbspåret tillsammans med Therese, och mäta med det lilla hjulet som nästa projekt. Spännande! Även det spåret har jag en känsla av att det ligger över 1000meter, och kan lätt konverteras till både högre och elitspår. Tufft, va! För en liten pluttklubb som TJBK. Två spår inom 1 minuts väg från klubben? Plus ett till alldeles i närheten som Anna har lagt det mesta kraften i. Vilka storklubbar toppar det, då?

Nix pix. Kväll med teve och ett glas rött väntar. Sicken fest!

Ha en bra kväll // Carina

7 kommentarer:

Andreas och Mörka Molly sa...

Grattis till TL-auktorisationen!

Anna Sundalen sa...

Visst blev det en trevlig dag och vad skönt att det äntligen är över.

Gott å höra att spåret är på spår ;-)

Kram

Linda sa...

Grattis!

Har inte ångrat mitt tävlingslederi en enda gång, det är superkul!
Och nästa steg på karriärstrappan, dvs att bli domare är minst lika roligt, om än inte roligare. Så nu kan du sikta in din SBK-karriär på det också :D

Kraaam till dig familjen och Päronplutten från Linda osm förtvivlat försöker hålla sig vaken med käkar som snart hakar ur led pga allt gäspande....

ulrica sa...

Grattis!! Va kul!! Men jag har ju inte tvekat en sekund på att ni inte skulle fixa det. :-)

Kram kram kram

Anonym sa...

Oh, så skojjigt! Grattis till avklarad examination som tävlingsledare! :-)

Anonym sa...

Men oj....GRATTIS till examen. Shit vad duktig du e. Att du orkar...fasen jag tycker du har häcken full....Men nu så...skönt att det är över och du kan njuta av egen tid med jycken istället. Ett önsketänkade kanske...Tror nog ganska så säkert att det är så.
Men men...blott en dag ett ögonblick isänder...
Kramar
Susanne o Cia

Linda sa...

Hej vännen!

Grön galla blir bara kladdigt, använd papperskorgen istället :p

Snart är det vår och då blir allt mycket lättare, det vet vi ju! Med ljuset kommer träningsglädje och engagemang i ett huj.

Ni har att göra i eliten! Det finns värre problem än vitrumpor, planera träningen och leta upp färska viltpassager och lägg korta kuliga spår över rumpspåren med superbelöning när hon passerat!

Kraaaam, vi kanske ska ses nått framåt våren så har vi ngt att se fram emot...
L&R