fredag 18 maj 2007

SBLO utställning på Ivön

På onsdag bar det iväg. Hämtade Therese & Azzie i Stenungsund och sedan sträckkörde vi mer eller mindre, med ett fika stopp till Ivön. Vi hade hyrt en uppställd husvagn, som var en Wilk med 5 bäddar. Första projektet var att få igång värmen, för det var lite rått i husvagnen. Därefter tog vi oss en promenix runt området, hejjande på Thereses uppfödare och lite andra känningar, och sen satte vi oss och njöt av lite vin utanför husvagnen. Halv åtta var det välkomtdrink och domarmiddag och det var väldans trevligt. Thereses uppfödare bjöd in oss till sig, och vi satt där och diskuterade ditten och datten.

Som tur var hade Therese fått lite vibbar på att långkalsongerna vore bra att ha med, och det var väl dagens bästa grej. Middagen var på en inbyggd terass med en öppen sida. Men tack vare långisarna och ordentligt med tröjor så kunde vi njuta ordentligt.

På natten började det ÖSREGNA, men som tur var höll det upp vid 10 tiden, och tillslut kunde vi ta av regnkläderna. Tervarna och grönisarna var i varsin ring, så vi fick springa emellan och kika. Jag försökte få styr på tervarna och upplägget så gott det gick. Väl inne i ringen så märkte jag ju snart att många andra hade handler och matte/husse stod på utsidan och hojtade! Narnia tyckte det var jättekul att dom hojtade, men det var ju kanske inte optimalt från vårt håll... Nåja. Domarn var från England och gillade "köttbulle-tervar", alltså korta, mer höga än långa, tjocka runda pälsbollar med ben. Vi fick rött band och ett grisöra. Antar att det betyder 1:a pris men inte lysande eller nåt.

Så här tyckte domarn: Nice head expression. Ears set wide. Good reach of neck. Lacks depth in chest. Narrow in front. Long in body. Slightly sloping. Tail hold high on move. Movement eratic. Crosses in front.

Nån som vet vad "eratic" betyder? Och vad menas med "crosses in front"?
Lacks depth in front och Narrow in front, är det samma sak? Vilket är det man tränar i grustag?

Det var en dansk domarelev som var med, och hon gillade Narnias typ, och försökte prata lite varmt om Narnia, men hon blev lätt överkörd med kommentaren " I can see what you mean" (har väl gått på engelsk motsvarighet till Kay Pollak) och sen var det inte mer med det...

I grönisringen gick det rätt okej för Therese, domarn gillade stora tikar och Therese fick rött band och kom 4 eller 5 i konkurrensen i öppenklassen. Dessutom fick hon springa i massa andra uppfödargrupper och grejjer som jag har noll koll på, men det såg väldans stiligt ut.
Lite tråkigt att ringarna gick samtidigt, så att inte vi kunde hjälpas åt bättre och kolla tillsammans...

Vid 16-17 tiden var det mesta klart och vi startade hemresan, efter att ha bokat en stuga till nästa år och på vägen hem planerade vi hur vi skulle göra nästa gång. Det skulle ju vara roligt om fler belgare från vårt håll åker med nästa år... Vi får väl se!

Hejsvejs
Carina & Narni.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ett 1:a pris på specialutställning är inte fy skam. Dit kommer ju bara domare som är experter på rasen plus att de ofta är ute efter en specifik typ av hund.

Lacks depth in chest = saknar djup i bröstkorgen/bringan - vanligt på unga hundar
Narrow in front = Trång i fronten, också vanligt på unga hundar och det är nog detta du kan påverka i sandtag. Samt att om detta blir bättre kommer hennes rörelser förbättras...
Eratic betyder ojämn/oregelbunden, skulle tro att hon har rörelser som påminner om hennes pappas och de förvärras av att man visar hunden själv och hunden springer och tittar på upp en. Så det finns fler fördelar med att ha en för hunden neutral handler, de kan få hunden att springa mer balanserat och dessutom brukar hunden ställa upp sig och visa sig snyggare om matte är på utsidan...

Crosses in front, skulle jag tro betyder att hon korsar frambenen för att kunna titta upp på dig ordentligt under språngmarschen...

Du ska se att bara Narni för växa på sig lite, du har tävlat lägre och skaffat dig en handler :) så kommer hon att kunna få sina cert och sitt championat. Utställning blir kul först när det börjar gå bra, för är man det minsta lilla tävlingsmänniska så vill man ha framgång och vinna... Dart har aldrig varit kul att ställa, och han har ju bara en 1:a från en spec.utställning som bästa merit att stolta med, men Kastor som det gick bra för var det helt plötsligt roligt att ställa ut. Men honom har jag heller aldrig ställt själv utan alltid haft någon annan som visat, bl a Malin Lena och Synnöve har bidragit till hans championat

Har du hört något om MH't?

Gitte, Blissa och Mango sa...

Sorry Carina...Jag hade gärna åkt med dig och Therese, men jag förmodar att Blissas 2:a pris är det bästa vi kan åstakomma ;-).
Som Linda skriver så är framgången det som triggar till mera....
Grattis till det röda bandet!!!

Anonym sa...

Det var bra att någon kunnig person kunde översätta - jag tycker hon är helt underbar men lite unghundig ännu - men det kommer sig med åldern och en etta är ju inte fy skam!!!! Hoppas allt gått bra idag och du lämnar en hel hög med lyckliga instruktörer på klubben nu. (Jag har börjat repa mig.)
Kramar

Anonym sa...

Grattis!!! Ett förstapris är som som det står i tidigare kommentar inte fy skam. :-)

Får jag följa med fast jag inte har belgare? Jag kanske kan vara passopp... och serva er under dagen. ;-)

Hennes "kritik" är åldersrelaterade... och att hon korsar frambenen är som jag förklarade när vi tränade att om Narnia tittar på dig när hon springar så korsar hon...

Jag är helt säker på att du var jätteduktig och kanske lite nervös. ;-)